Az ECI-Magyarország Kft-t 1992-ben alapította meg az FCI-FISCHER International GmbH (Ausztria, Salzburg) és Egri Péter, FCI-FISCHER Nemzetközi Tanácsadó Kft néven, az FCI-FISCHER Nemzetközi Cégcsoport magyarországi tagjaként. 2006-ban az FCI-FISCHER International GmbH (Ausztria, Salzburg) üzletrésze megvásárlásra került és a társaság neve ECI-Magyarország Nemzetközi Tanácsadó Kft-re változott, az FCI-FISCHER Nemzetközi Cégcsoporttal való kapcsolata pedig a leányvállalati státuszból együttműködő partneri státusszá alakult.

Az FCI-FISCHER Nemzetközi Cégcsoport 1966-ban alakult meg Münchenben. A teljes vezetési tanácsadói skálát felölelő cég indulását a magas szintű szakmai tudás és elkötelezettség jellemezte. A cég alapítója Dr. A. J. Fischer. Az FCI éveken át szívósan és szisztematikusan alakította szolgáltatási kínálatát és kapcsolatait. Így napjainkra jelentős nemzetközi tanácsadó céggé vált.

  Az ECI-Magyarország Nemzetközi Tanácsadó Kft Magyarországon elsősorban a reál (pld. Víz ás szennyvíz, hulladék) és humán (pld. Szociális, közoktatási) közszolgáltatás, önkormányzati, építő-, illetve építőanyag-ipari, valamint gáz- és olajipari szakmai körben végez vezetési tanácsadást. A határokon átnyúló projektek megvalósítását a nemzetközi hálózatban való működés segíti. A cég vezetője 1992 óta Egri Péter, okleveles gépészmérnök, gazdasági mérnök (abszolutorium) valamint okleveles igazgatásszervező, aki 24 éves vállalati, bel- és külföldi tapasztalat után, 1990 óta dolgozik a vezetési tanácsadás területén.

 

Az FCI nemzetközi hálózat előnyei

Az FCI irodák és az együttműködő partnerek önállóak, a központtal rendszeres kapcsolatban állnak. Az irodák vezetői jól felkészült helyi szakemberek. Az FCI elveinek megfelelően az egyes egységek kis létszámúak, hogy a nagy szervezet merevségéből adódó hátrányok elkerülhetők legyenek. Az FCI központja segíti a csoport tagjait. Nemzetközi adatokat, know-how-t ad és figyelemmel kíséri a nemzetközi tendenciákat. A csoport tagjai folyamatosan kapcsolatot tartanak egymással, így erősítve a csoportban felhalmozódott tudás felhasználását. A helyi szakemberek biztosítják az adott piac megfelelő ismeretét. Az FCI tartós piaci jelenlétre és profitra törekszik. Ennek érdekében folyamatosan képzi a csoporthoz tartozó munkatársakat. Tudja, hogy a hosszú távú siker csak a megbízható szakmai felkészültségen és a rugalmas munkavégzésen, a folyamatos fejlesztésen alapulhat. A minőség, hatékonyság, innováció - párosulva az ügyfelekkel kialakított jó személyes kapcsolattal - biztosítják, hogy az ügyfelek "hűek" maradnak és folyamatosan igénybe veszik a szolgáltatásainkat.

                    

Az FCI célja, hogy tanácsadási munkájával ügyfelei számára előnyöket biztosítson, így együttműködése konkrét termelékenységnövelő, illetve eredménynövelő lépésekben ölt testet.

         Tanácsadási területeink       

·        Stratégiai vállalatvezetés   

·        Vállalatok és részesedések adásvétele, fúzió (Merge & Activation)   

·        Üzletvitei/Üzemgazdasági tanácsadás   

·        Reorganizáció   

·        Kormányzati és önkormányzati tanácsadás   

·        Integrált információs rendszerek fejlesztése

·        Tervezési és kontrolling rendszerek

·        Projektmenedzsment

·        Belső ellenőrzés

 

Az FCI csoport kiépítésének lényeges dátumai   

1966

Dr. A. J. Fischer Münchenben megalapítja a FCI-t, mint tanácsadócsoportot.


1969

Létrejönnek Párizsban és Milánóban az FCI első külföldi kirendeltségei. A meglévő tanácsadói területeket új piacokkal, és újtermékekkel, a Mergers & Acquisitions-szel, a logisztikával, a pénzügyi és kockázati elemzéssel bővítettük. Befejezésre kerülnek az első amerikai megbízások.


1970

Az FCI tovább fokozta külföldi tevékenységét Svájcban és Ausztriában. Nagy számban végeztünk közüzemi megbízásokat állami szervek részére. Kiépült a továbbképzéssel kapcsolatos tanácsadói tevékenység.


1972

Ausztria az FCI salzburgi irodájával csatlakozott a csoporthoz. A kelet-európai tanácsadói tevékenység - elsősorban Magyarországon - ekkor kezdődött.


1973

Az FCI amerikai tevékenysége partnercégeken keresztül elkezdődött.


1974

Angliában és Skandináviában az első tanácsadói megbízásokat ebben az évben kaptuk. Az eddigi tanácsadói tevékenységet a stratégiai vállalatvezetéssel, vállalatok értékesítésével és innovációval kapcsolatos műszaki tanácsadással bővítettük.


1975

A Mergers & Acquisitions tevékenység, mint önálló üzletág ebben az évben vált valóra.


1978

Az USA-ban és Brazíliában többségi részesedéssel megalakul a tengerentúli divizió.


1979

Az FCI-Madrid létrehozása. Görögországban vegyes vállalatot alapítottunk.


1980

Megalakul az FCI-England. Az FCI megbízóinak köre távolkeleti cégcsoportokkal bővül. Az FCI partnerirodákat létesített Hongkongban, Bombayben, Bankokban, Szingapúrban, Manilában, Tajpejben, Szöulban és Tokióban.


1981

Az FCI Dubai irodája révén csatlakozott az arab piachoz. További együttműködési szerződéseket kötöttünk Szaúd-Arábiában, Kuvaitban, Egyiptomban, Nigériában és Dél-Afrikában.


1982

Az árukereskedelmi üzletág kiépítése. Észak-Amerikában áruházi lánc kiépítése annak érdekében, hogy a vállalatok termékeinek exportját a világ legnagyobb piacán megkönnyítsék.


1983

Az USA-ban és Kanadában áruházi központok kiépítése és európai cégek bevonása az operatív értékesítésbe.


1984

A tevékenységi kör tovább bővül, Milánóban létrejön egy saját stílus és formatervező stúdió.


1985

Az európai áruházi projekt realizálódik Franciaországban és Olaszországban. Megalakul az FCI strassburgi irodája. Az FCI tevékenysége fokozottan a Csendes óceáni területek felé irányul. Az FCI szervezetébe beépül egy sikeres PR csoport. Létrejön a Fischer-Film.


1986

Megalakul az FCI-Ausztrália és ehhez kapcsolódóan, kiépül a tanácsadói és kereskedelmi tevékenység.


1987

Ljubljanában és Zágrábban létrejönnek az FCI jugoszláviai irodái.


1988

Az ibériai félszigeten a tevékenység kiépítése. Az FCI-Barcelona és az FCI-Lisszabon alapítása.


1989

Kelet-Európa reformországaiban, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, az egykori NDK-ban a tanácsadói tevékenység kiépítése. Megalakul az FCI prágai és pozsonyi irodája.


1991

Csehországban (1 forduló) a privatizációs megbízásokban való részvétel. További reorganizációs projektek. Iroda alapítása Prágában.


1992

A lengyel és orosz piac felépítése.


1992

FCI vegyes vállalat Budapesten. Ezen ág továbbfejlődéseként megalakult 2000-ben az FCI-Full szoftverfejlesztő cég, Integrált Információs Rendszerek fejlesztésére. 2001-ben létrejött az FCI-Pentacom internetes tanácsadással, web-fejlesztéssel és portál-üzemeltetéssel foglalkozó társaság.


2006

Az FCI-FISCHER Nemzetközi Tanácsadó Kft névváltoztatás után ECI-Magyarország Nemzetközi Tanácsadó Kft néven folytatja a tevékenységet.